Tvarohové šišky

30. září 2009 | 22.56 | rubrika: Recepty-jídlo

Tvarohové šišky

Sázím na jednoduchost.Složité a pracné pokrmy , to není pro mě.
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 44x

Ryby alespoň dvakrát týdně

28. září 2009 | 23.34 | rubrika: Recepty-jídlo

Ryby by měly být v našem jídelníčku alespoň dvakrát týdně

Stále malé procento Čechů zařazuje do svého jídelníčku takové množství ryb, které doporučují odborníci na výživu. Bohužel většina lidí konzumaci ryb omezuje pouze na vánoční období, a to v podobě smažené, která díky své úpravě také nepatří mezi nejzdravější.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 95x

KARPATSKÁ ROŠTĚNÁ

28. září 2009 | 16.27 | rubrika: Recepty-jídlo

danica: Jeden recepis -
KARPATSKÁ ROŠTĚNÁ

½ kg hovězí roštěné (5 plátků)
5 dkg sádla
5 dkg špeku
2 zelené papriky
2 rajčata
mletá paprika
pepř
10 dkg čerstvých hub (žampiony, v létě hřiby a jiné)
2 větší cibule
½ dcl smetany
feferonka

Roštěnky naklepeme, osolíme okořeníme a na sádle osmažíme.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 88x

Kuskus

27. září 2009 | 18.39 | rubrika: Recepty-jídlo

kuskus

Alias couscous

africký pokrm
kuskus

Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 40x

bešamelová omáčka

27. září 2009 | 18.37 | rubrika: Recepty-jídlo

bešamel/bešamelová omáčka

smetanová omáčka

Jemná smetanová omáčka, kterou měl v oblibě finančník a labužník markýz de Nointel neboli Louis de Béchamel. Omáčka se dodnes používá k zeleninovým nebo masovým pokrmům nebo při zapékání.

Základ omáčky tvoří jíška z másla a na něm opražené hladké mouky.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 41x

Hrstková luštěninová polévka

27. září 2009 | 17.44 | rubrika: Recepty-jídlo

kroupy 1 - 2 hrstí
Postup přípravy receptu:

Přebrané fazole a hrách namočíme přes noc do studené vody, ráno přidáme kroupy a čočku a ještě alespoň 4 hodiny máčíme.

Pak dolijeme vodu, aby jí bylo

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 49x

Nudle domácí

26. září 2009 | 21.50 | rubrika: Recepty-jídlo

Nejsou nudle jako nudle. Ty domácí opravdu chutnají jinak. Že nevíte, jak je připravit? Poradíme vám a uvidíte, že vaše rodina pozná rozdíl!

Do polévky můžeme dát různé zavářky - knedlíčky, noky, vejce, svítky, ale k masovému vývaru vždy patřily nudle. A ty domácí jsou bez

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 84x

Recepty,mńamky..

22. září 2009 | 11.21 | rubrika: Recepty-jídlo

danica: Ještě další...
Pikantní bůček

1 kg vepřového bůčku (nižšího a libovějšího) vaříme v tlakovém hrnci asi ¾ hod. s 12 stroužky česneku, 5 celými pepři, 5 bobkovými listy a solí.

Připravíme si kašičku z 15 stroužků česneku, soli, po 1 lžičce pepře, kari koření, sladké papriky, grilovacího

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 32x

S TATARKOU TCHÝNINO VÝTEČNÉ KUŘECÍ

21. září 2009 | 00.20 | rubrika: Recepty-jídlo

S TATARKOU
[6.2.2007]
TCHÝNINO VÝTEČNÉ KUŘECÍ

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 117x

Recepty,mńamky..

21. září 2009 | 00.12 | rubrika: Recepty-jídlo

Těstoviny s brokolicovou omáčkou

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 30x

Chutná candát nejlépe

20. září 2009 | 23.52 | rubrika: Recepty-jídlo

Jakými surovinami chutná candát nejlépe a které naopak nesnáší?

Celkový chuťový vjem vždy doladí čerstvé i sušené bylinky, grilovaná zelenina a různé úpravy zapékaných brambor. Candát si také rozumí se studenými omáčkami. V dobře připraveném těstíčku může chutnat rovněž lidem, jimž vadí rybí aroma. Vyhnul bych se hranolkům, kečupu a experimentování s cizokrajnými plody.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 257x

Pórek povzbuzuje mozek

20. září 2009 | 23.34 | rubrika: Recepty-jídlo

Pórek povzbuzuje mozek a léčí mnohé neduhy

Příznivé vlivy pórku na lidské zdraví znali už lidé v antickém Římě. K jeho největším ctitelům patřil také neblaze proslulý císař Nero. Dokonce kvůli němu získal přezdívku pórkožrout. Považoval se totiž za skvělého řečníka i pěvce a věřil, že mu pór posiluje hlasivky.

Belgie a Francie,

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 20x

Slepice i jinak..

20. září 2009 | 23.30 | rubrika: Recepty-jídlo
Paštičky plněné slepičím salpiko

FOTO: František Petrák, Právo

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 72x

Recepty,mńamky..

20. září 2009 | 23.14 | rubrika: Recepty-jídlo

Kapří šunka s čočkovým salátem (4 porce)

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 19x

Bramborové noky

16. září 2009 | 05.36 | rubrika: Recepty-jídlo

Na bramborové noky potřebujete asi

1kg brambor

50 g másla

1 vejce

300g hladké mouky

Brambory uvařte ve slupce

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 48x

Těstoviny s mátovou omáčkou

16. září 2009 | 05.32 | rubrika: Recepty-jídlo

Těstoviny s mátovou omáčkou

Ilustrační foto
Ilustrační
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 17x

Pivní rizoto s párkem

16. září 2009 | 05.26 | rubrika: Recepty-jídlo

Pivní rizoto s párkem

Ilustrační foto
Ilustrační
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 31x

Bramborák trochu jinak

14. září 2009 | 06.25 | rubrika: Recepty-jídlo

Zahradnicý bramborák

2 syrové brambory

1malý patison

1 cukýnu

1 až 2 kedlubny

1 mrkev

 1 až 3 ředkvičky

Postup: Vše  nastrouháme na  hrubém struhadle.Přidáme tři listy

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 86x

Kuře v nedbalkách

14. září 2009 | 05.44 | rubrika: Recepty-jídlo

Kuře v nedbalkách

1 kuře

4 plátky tvrdého sýra

2 plátky šunky

2 bobkové listy

4 zrnka pepřu

4 kuličky nového koření

4 kuličky  jalovce

1/8 másla

Postup: K osolenému kuřeti přidáme koření a pečeme na másle za občasného

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0 (1000000001x) | přečteno: 69x

Čočkový salát s mrkví

11. září 2009 | 14.38 | rubrika: Recepty-jídlo

Čočkový salát s mrkví

Ingredience


300 g čočky, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 3 mrkve, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce jablečného octa, sůl, mletý pepř

Postup

Přebranou

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 32x

Cuketa Jarčina

11. září 2009 | 14.31 | rubrika: Recepty-jídlo

Cuketové karbenátky s bazalkou

Ingredience

500 g mletého masa, 1 cuketa, 1 vejce, 2 vrchovaté lžíce strouhanky, velká hrst bazalkových listů, sůl, mletý pepř, majoránka, 5 stroužků česneku,

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 21x

Co taklen kuřátko trochu jinak..

10. září 2009 | 21.05 | rubrika: Recepty-jídlo

Opilé kuře a další pikantní delikatesy

Potřebujete trochu odlehčit svůj jídelníček? Je potřeba volit správné výchozí suroviny a neustupovat z požadavků na výtečnou chuť!

Máme tady něco pro gurmány, kteří se nechtějí vzdát pochoutek ani masa. I "dietní" kuřecí totiž může být dostatečně

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 39x

Melanzane a’la Parmigiana - zapékaný lilek

4. září 2009 | 18.28 | rubrika: Recepty-jídlo

Lilek neboli baklažán je typickou zeleninou nejenom středomořských kuchyní. Vynikající je grilovaný nebo zapékaný. Vyzkoušejte náš recept jako od italských mistrů.


Ingredience 

  • 4středně velké lilky
  • hladká mouka na poprášení lilků
  • 6-8 vajec na obalování
  • olej rostlinný na smažení

Na omáčku:

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 99x

Certovo kuře

4. září 2009 | 13.25 | rubrika: Recepty-jídlo

Čertovo kuře

Suroviny:

Kuřecí stehna,2 lžíce kremžské hořčice,2 lžíce plnotučné hořčice,2 lžíce džemu,2 lžičky medu,Moravanka,máslo,sůl,pepř

Postup:Do misky dáme obě hořčice,džem,med,rozmícháme a stehna ve směsi obalíme.Dáme na pekáč vymazaný máslem a dáme péct.Když se maso zatáhne,přidáme celou

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 42x