Pivní rizoto s párkem

16. září 2009 | 05.26 |
blog › 
Pivní rizoto s párkem

Pivní rizoto s párkem

Ilustrační foto
Ilustrační foto
foto: samphoto.cz/jiunlimited

Máte momentálně hluboko do kapsy? Přesto chcete svému muži připravit něco, co mu zaručeně bude chutnat? Zkuste ve své kuchyni časově i finančně nenáročný recept s kapkou alkoholu!

Datum publikace článku

Publikováno: 15. 06. 2009
Ingredience
  • 300 g rýže
  • 400 g párků
  • 3 dl světlého piva
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ l zeleninového vývaru (nebo vývaru z kostky bujonu)
  • hrst zelené petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř
Návod k přípravě
Ve WOKu na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, jemně nasekaný česnek a 2 lžíce nasekané petrželky. Vše mírně osolíme a opepříme. Když cibule zrůžoví, vmícháme na kolečka nakrájené párky a po obou stranách osmahneme. Poté přidáme důkladně vypranou rýži, promícháme s ostatními surovinami a podlijeme pivem. Když se pivo do rýže vstřebá, zalijeme ji horkým vývarem a pod pokličkou necháme na malém plameni dusit 15-20 minut. Nakonec vše posypeme zbytkem nasekané petrželky. Ať jemu i vám chutná!

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář