16. září 2009 | 05.26 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Pivní rizoto s párkem
Ilustrační foto
foto: samphoto.cz/jiunlimited
Máte momentálně hluboko do kapsy? Přesto chcete svému muži připravit něco, co mu zaručeně bude chutnat? Zkuste ve své kuchyni časově i finančně nenáročný recept s kapkou alkoholu!
Datum publikace článku
Publikováno: 15. 06. 2009
Ingredience
- 300 g rýže
- 400 g párků
- 3 dl světlého piva
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ l zeleninového vývaru (nebo vývaru z kostky bujonu)
- hrst zelené petrželky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
Návod k přípravě
Ve WOKu na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, jemně nasekaný česnek a 2 lžíce nasekané petrželky. Vše mírně osolíme a opepříme. Když cibule zrůžoví, vmícháme na kolečka nakrájené párky a po obou stranách osmahneme. Poté přidáme důkladně vypranou rýži, promícháme s ostatními surovinami a podlijeme pivem. Když se pivo do rýže vstřebá, zalijeme ji horkým vývarem a pod pokličkou necháme na malém plameni dusit 15-20 minut. Nakonec vše posypeme zbytkem nasekané petrželky. Ať jemu i vám chutná!
Zpět na hlavní stranu blogu