KARPATSKÁ ROŠTĚNÁ

28. září 2009 | 16.27 |
blog › 
KARPATSKÁ ROŠTĚNÁ

danica: Jeden recepis -
KARPATSKÁ ROŠTĚNÁ

½ kg hovězí roštěné (5 plátků)
5 dkg sádla
5 dkg špeku
2 zelené papriky
2 rajčata
mletá paprika
pepř
10 dkg čerstvých hub (žampiony, v létě hřiby a jiné)
2 větší cibule
½ dcl smetany
feferonka

Roštěnky naklepeme, osolíme okořeníme a na sádle osmažíme. Osmažené roštěnky vyndáme, do sádla přidáme na drobno nakrájenou cibuli, špek, zelenou papriku, houby a všechno podusíme. Přidáme mletou papriku, feferonku a nakrájená rajčata. Roštěnky vložíme zpět a ještě asi 10 min. dusíme. Před podáváním přidáme smetanu.

(Místo uvedené zeleniny je možné použít mražené lečo nebo lečo ve sklenici).


Jako přílohu podáváme: halušky, noky, knedlík, brambory, příp. rýži.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář