Kuskus

27. září 2009 | 18.39 |
blog › 
Kuskus

kuskus

Alias couscous

africký pokrm
kuskus

Je to tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Připravuje se k masům, do salátů nebo i na sladké pokrmy, vaří se v páře a u nás se prodává v obchodech s racionální výživou.

Medailonky s kuskusem

Rychlý recept na medailonky z kuřecího nebo vepřového

Postup přípravy receptu:

Zeleninu očistíme. Česnek rozmačkáme. Rozinky předem namočíme. Mandle opražíme na suché pánvi. Čerstvý zázvor nastrouháme a odebereme lžičku.

Kuřecí nebo vepřové medailonky orestujeme společně s rozinkami, česnekem a zázvorem.

Kuskus si uvaříme podle návodu na obalu a promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Podle chuti jej osolíme a opepříme.

Do teplého a hotového kuskusu vmícháme maso, čerstvým opraný špenát, mandle a kostičky sýra. Medailonky s kuskusem ihned podáváme.

Recept od: Mařííí
Ingredience:
kuřecí medailonky 1 balíček
česnek 1 stroužek
čerstvý špenát 1 balíček
kozí sýr s plísní 1 ks
kuskus 4 porce

podle chuti:
citronová šťáva
rozinky 1 hrst
mletý černý pepř
sůl
madle 1 hrst
zázvor 1 lžička

uložit recept do své kuchařky

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář