danica: Ještě další...
Pikantní bůček
1 kg vepřového bůčku (nižšího a libovějšího) vaříme v tlakovém hrnci asi ¾ hod. s 12 stroužky česneku, 5 celými pepři, 5 bobkovými listy a solí.
Připravíme si kašičku z 15 stroužků česneku, soli, po 1 lžičce pepře, kari koření, sladké papriky, grilovacího koření (nebo ďábelské směsi), několika kapek tabaska, špetky chilli a trochu woschestru.
Uvařený bůček potřeme připravenou kašičkou ze všech stran a pevně zabalíme do alobalu nebo mikrotenu a necháme vychladnout. Potom dáme do ledničky a necháme týden proležet!
=======================
Zvláštní úkaz: Po týdnu je v ledničce prázdný alobal
danica: Jeden recepis -
KARPATSKÁ ROŠTĚNÁ
½ kg hovězí roštěné (5 plátků)
5 dkg sádla
5 dkg špeku
2 zelené papriky
2 rajčata
mletá paprika
pepř
10 dkg čerstvých hub (žampiony, v létě hřiby a jiné)
2 větší cibule
½ dcl smetany
feferonka
Roštěnky naklepeme, osolíme okořeníme a na sádle osmažíme. Osmažené roštěnky vyndáme, do sádla přidáme na drobno nakrájenou cibuli, špek, zelenou papriku, houby a všechno podusíme. Přidáme mletou papriku, feferonku a nakrájená rajčata. Roštěnky vložíme zpět a ještě asi 10 min. dusíme. Před podáváním přidáme smetanu.
(Místo uvedené zeleniny je možné použít mražené lečo nebo lečo ve sklenici).
Jako přílohu podáváme: halušky, noky, knedlík, brambory, příp. rýži.