Koláče,dobrůtka

28. září 2009 | 23.12 | rubrika: Recepty-moučníky
Valašské frgále (4 koláče)

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 334x

Recept na pečení povidel..

27. září 2009 | 18.32 | rubrika: Recepty-moučníky

Do velkého pekáče si vypeckujte švestky,aby byl plný ,přidáte 3/4sklenky octa,1/2kg cukru krystal a štamprdle vody..zamíchat a vložte do trouby

na 100 stupnů,zamíchat můžete jednou do hodiny,povidla se pečou až 3h..Hotové poznáte že zhoustnou,vyndáte pekáč a na to dáte 1deci rumu a pořádně zamíchate,ještě vaříci date do sklinek šroubovacích.,jsou dobrý od majolky

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 422x

Hruškový koláč

27. září 2009 | 17.32 | rubrika: Recepty-moučníky

od  babičky recept..

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 77x

Vdolečky

26. září 2009 | 21.35 | rubrika: Recepty-moučníky
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 25x

Rebarbora magie ingredience lásky

20. září 2009 | 23.26 | rubrika: Recepty-moučníky

Rebarbora je podle kulinářské magie ingredience lásky

Rebarbora se sice vyskytuje na trhu po celý rok, ale podle staré pranostiky by se měla jíst jen do sv. Jana, tedy do 24. června. Potom už ztrácí dobrou chuť. Navíc bývá mimo sezónu i poměrně drahá.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 124x

Zmrzlina,poháry

20. září 2009 | 23.21 | rubrika: Recepty-moučníky

Když se řekne...

  • Parfait. Mražený krém ušlehaný z bílků (žloutků) a cukrového sirupu, ochucený alkoholem, čokoládou, ovocem či ořechy a tuhou šlehačkou.
  • Sorbet. Klasický obsahuje ovocnou či zeleninovou šťávu a vodu, mléko chybí. Přidává se i cukr, neboť lépe váže
komentáře (1) | přidat komentář | přečteno: 148x

Bábovka jako tiramisu

11. září 2009 | 14.50 | rubrika: Recepty-moučníky
  1. Bábovka jako tiramisu

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání, 2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g), 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, dětské piškoty, šálek uvařené kávy, likér amaretto,

Tiramisu řez od tetičky

11. září 2009 | 14.17 | rubrika: Recepty-moučníky

Tiramisu řez

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule), 240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g zeesanu s příchutí tiramisu, 125 ml vody, 100 g tyčinky ledové kaštany
dále: šálek uvařené

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 56x

Bábovka od M.A.R.C.I.8

11. září 2009 | 14.09 | rubrika: Recepty-moučníky
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 15x

Kefírová buchta s krémem

10. září 2009 | 15.15 | rubrika: Recepty-moučníky

Kefírová buchta s krémem
 
  3 hrnky polohrubé mouky
  2 hrnky cukr krupice
4 lžíce kakaa
2 lžíce jedlé sody
  vanilkový cukr
  půl hrku oleje
o,5 l oleje

  vše vyšleháme,pečeme na vymazaném plechu s vyšším okrajem,vychlazený mažeme
  krémem a sypeme kokosem,ořechy

komentáře (2) | přidat komentář | přečteno: 1.103x

Koláč makový..

9. září 2009 | 10.27 | rubrika: Recepty-moučníky

INGREDIENCE:Těsto: 1 kostka droždí, 75 g cukru, 250 ml mléka, 500 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, 1

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 41x

Královské koláčky

6. září 2009 | 16.11 | rubrika: Recepty-moučníky

Suroviny: 250g hladké mouky 250g héry 250g Taveného sýra. 100g cukru moučky.. Příprava: Suroviny zpracujeme na vale v těsto a necháme hodinu v chladu odležet. Na vále vyválíme vyšší těsto a vykrojíme menší kolečka .já je vykrajuji hrnkem.Uprostřed uděláme důlek a do něj vložíme libovolnou

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (1x) | přečteno: 88x

Cheescake s horkými jahodami

4. září 2009 | 18.50 | rubrika: Recepty-moučníky

Nejznámější americký dezert je vděčný. Jeho příprava – obzvlášť, když máte kuchyňského robota – zabere minimum času a přitom chutná báječně. V kombinaci s horkými jahodami působí doslova profesionálním dojmem.


Ingredience 

Na 1 dort budete potřebovat:

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 3 (2x) | přečteno: 1.052x