Valašské frgále (4 koláče) | |
|
Do velkého pekáče si vypeckujte švestky,aby byl plný ,přidáte 3/4sklenky octa,1/2kg cukru krystal a štamprdle vody..zamíchat a vložte do trouby
na 100 stupnů,zamíchat můžete jednou do hodiny,povidla se pečou až 3h..Hotové poznáte že zhoustnou,vyndáte pekáč a na to dáte 1deci rumu a pořádně zamíchate,ještě vaříci date do sklinek šroubovacích.,jsou dobrý od majolky
od babičky recept..
Rebarbora se sice vyskytuje na trhu po celý rok, ale podle staré pranostiky by se měla jíst jen do sv. Jana, tedy do 24. června. Potom už ztrácí dobrou chuť. Navíc bývá mimo sezónu i poměrně drahá.
500 ml smetany ke šlehání, 2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g), 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, dětské piškoty, šálek uvařené kávy, likér amaretto,
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule), 240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g zeesanu s příchutí tiramisu, 125 ml vody, 100 g tyčinky ledové kaštany
dále: šálek uvařené
Kefírová buchta s krémem
3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukr krupice
4 lžíce kakaa
2 lžíce jedlé sody
vanilkový cukr
půl hrku oleje
o,5 l oleje
vše vyšleháme,pečeme na vymazaném plechu s vyšším okrajem,vychlazený mažeme
krémem a sypeme kokosem,ořechy
INGREDIENCE:Těsto: 1 kostka droždí, 75 g cukru, 250 ml mléka, 500 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, 1
Suroviny: 250g hladké mouky 250g héry 250g Taveného sýra. 100g cukru moučky.. Příprava: Suroviny zpracujeme na vale v těsto a necháme hodinu v chladu odležet. Na vále vyválíme vyšší těsto a vykrojíme menší kolečka .já je vykrajuji hrnkem.Uprostřed uděláme důlek a do něj vložíme libovolnou
Nejznámější americký dezert je vděčný. Jeho příprava – obzvlášť, když máte kuchyňského robota – zabere minimum času a přitom chutná báječně. V kombinaci s horkými jahodami působí doslova profesionálním dojmem.
Na 1 dort budete potřebovat: