Vdolečky

26. září 2009 | 21.35 |
blog › 
Vdolečky

Vdolečky

Všichni je milují.
Všichni je milují.

Čtenářka Katzvel , Sama říká, že po těchto vdolečkách se může její mužský utlouct! A co ten váš?

Ingredience
  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • olej nebo sádlo na smažení
  • kvásek:
  • 1/4 l mléka
  • 1 kostička droždí 42 g
  • 1 lžička cukru
  • Na ozdobu:
  • ochucený tvaroh
  • marmeláda
Návod k přípravě
Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce ušlehané s cukrem a změklým máslem a vykynutý kvásek připravený z teplého mléka, rozdrobeného droždí a cukru. Důkladně propracujeme a necháme na teple asi 30 minut vykynout. Na pomoučněném vále těsto vyválíme asi na 1,5 cm. Tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolečky. Necháme je ještě chvíli nakynout a pak vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme na savém papíru okapat. Zdobíme marmeládou a tvarohem a ještě týž den je jíme!
Taky sem měla tu možnost je udělat a moc všem chutnali..

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář