Bábovka jako tiramisu

11. září 2009 | 14.50 |
blog › 
Bábovka jako tiramisu
  1. Bábovka jako tiramisu

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání, 2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g), 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, dětské piškoty, šálek uvařené kávy, likér amaretto, kakaový prášek

Postup

Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém.
Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a posypeme kakaem.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Bábovka jako tiramisu newold®blbne.cz 11. 09. 2009 - 16:01
RE(2x): Bábovka jako tiramisu misteckonadlani 11. 09. 2009 - 17:54