Medové rohlíky
#
# 250g mouka hladká,
# 200g cukr moučka
# 2vejce
# 2 lžíce medu
# 2 lžíce jedlé sody
# 60 g hery
#
# postup.vše spojíme v těsto,vyválíme 5 mm plát,vykrajujeme tvary,pečeme na
# pečícím papíru,vychladlé spojujeme krémem
#
#Kávový
Koláčky ze sýru Apetito
# #
# #
# # 350g polohrubé mouky
# # 1 kostka Hery
# # 2 sýry Apetito (á50g)
# # moučkový a vanilkový cukr
# # marmeláda, povidla či ochucený tvyroh na náplń
# #
# # Z mouky, Hery a sýru uděláme těsto, těsto můžeme nechat v lednici několik
# hodin
# # odpočinout.
1kg polohrubé mouky
1kav.lžíci soli
3hrstě cukru krystal
2dc.oleje
1kostku kvasnic
1/2l vlažné vody a do toho dáme 2 vajíčka a rozkvedláme
Umícháme těsto a necháme vykynout..těsto po vykynutí vykrajujeme lžíci na val posypaný moukou ,můžeme dávat nádivku makovou,povidlovou,tvarohovou,jablečnou.podle chuti jak kdo má rád.
Pečeme předehřáté troubě na 120stupnů..
Po vychladnutí je posypem cukrem moučkovým....Věřím že vám budou moc chutnat...
polohrubá mouka |
Žloutky utřeme s oběma druhy cukry a rozměklým tukem do pěny. Vmícháme do tuha vyšlehané bílky se špetkou soli a nakonec prosátou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané |
Valašské frgále (4 koláče) | |
|
Do velkého pekáče si vypeckujte švestky,aby byl plný ,přidáte 3/4sklenky octa,1/2kg cukru krystal a štamprdle vody..zamíchat a vložte do trouby
na 100 stupnů,zamíchat můžete jednou do hodiny,povidla se pečou až 3h..Hotové poznáte že zhoustnou,vyndáte pekáč a na to dáte 1deci rumu a pořádně zamíchate,ještě vaříci date do sklinek šroubovacích.,jsou dobrý od majolky
od babičky recept..
Rebarbora se sice vyskytuje na trhu po celý rok, ale podle staré pranostiky by se měla jíst jen do sv. Jana, tedy do 24. června. Potom už ztrácí dobrou chuť. Navíc bývá mimo sezónu i poměrně drahá.