240 g hladké mouky, 140 g másla, 160 g moučkového cukru, šťáva a kůra z 1 citrónu
Postup přípravy: Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na placku asi 3 mm silnou a vykrajujeme vykrajovátkem tvary. Klademe je na plech s pečícím papírem a upečeme při asi 150 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Recept vyšel před několika lety ve Vlastě. Toto cukroví je lehce nakyslé po citrónu a po rozležení krásně měkké.
rohlicky
15 dkg hladke mouk 12 dkg moučkového cukru 10 dkg másla 1 ks žloutku 10 dkg solamylu citrónová kůra, citrónová šťáva
Vypracujeme těsto, kousky vtlačujeme do rohlíčkových formiček, vyklepneme a klademe na vymazaný plech. (použijeme šťávu a kůru z půl citrónu)
Upečené, vychladlé rohlíčky slepujeme marmeládou, rožky namáčíme v čokoládě.