Kapr s cuketou na špejli

2. říjen 2009 | 07.13 |
blog › 
Kapr s cuketou na špejli

Kapr s cuketou na špejli

Kapr mnoha chutí a možností - například v kombinaci s lehkou zeleninou.

Kapr s cuketou na špejli
ngredience:
kapr 1 ks
sůl 2 lžičky
provensálské koření 2 - 3 lžiček
cibule 2 ks
cuketa 1/2 ks
olivový olej 2 lžíce
solamyl 1 lžička
voda 1 - 2 dl

Připravíme filety z kapra. Nařízneme maso podél páteře a kolem hlavy za žaberní kostí, pak odstraníme skelet filetovacím nožem opatrným seříznutím masa od páteře po žebrových kostech.

Filety masa nakrájíme na užší proužky. Podle velikosti kapra můžeme i tyto proužky ještě rozdělit na dva díly.

Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme vnitřní měkké části. Pak ji nakrájíme na menší kousky (podle velikosti rybích kousků).

Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Kousky masa s cuketou a cibulí střídavě napichujeme na špejle s hroty. Posypeme kořením, osolíme a potřeme olivovým olejem.

Zahřejeme si pánev s nepřilnavým dnem a s poklicí. Na rozehřátý olej (stačí jedna lžíce), kterým jsme pánev vymazali, vkládáme připravené špejle s kaprem, cuketou a cibulí.

Nejprve maso z jedné strany opečeme, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Před dokončením přidáme trochu osolené vody se solamylem a necháme prohřát.

Kapra s cuketou na špejli podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Pokrm doplňujeme česnekovým dresinkem.

Příprava před tepelnou úpravou je časově delší, ale samotné tepelné zpracování je velmi rychlé a časově nenáročné.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář