| rajčatové pyré |
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V hrnečku na mírném ohni necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Lasagne asi 10 minut povaříme ve vroucí osolené vodě. Cibule oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a za občasného promíchání ho opečeme. Směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a oloupaným najemno nastrouhaným česnekem. K masové směsi vsypeme rozvařená rajčata, rajčatové pyré a spolu 20 minut provaříme. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém oleji. Teplé žampiony přimícháme do masové směsi a odstavíme. Do formy vložíme vrstvu lasagní, na ni rozprostřeme část masové směsi a posypeme ji strouhaným sýrem. Opět přijdou lasagne, masová směs a sýr. Takto pokračujeme do spotřebování všech ingrediencí, přičemž poslední vrstou budou lasagne. Naplněnou formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 40 minut na 170 °C. Pečené lasagne nakrájíme na plátky a ještě horké podáváme. |
| oregano | 1 lžička |
| česnek | 3 - 5 stroužků |
| olivový olej | |
| rajče | 300 g |
| lasagne | 220 g |
| mleté maso (směs) | 200 g |
| žampiony | 150 g |
| velká cibule | 2 ks |
| sýr | 170 g |
podle chuti:
|
|
| drcený pepř | |
| sůl |
| RE: Lasagne | janus* | 02. 10. 2009 - 07:02 |
| misteckonadlani | 02. 10. 2009 - 07:27 |