Cukety plněné masem

2. říjen 2009 | 07.08 |
blog › 
Cukety plněné masem

Kroužky cukety plněné masem

Velmi jednoduchý a chutný oběd pro milovníky zdravé zeleniny.

Kroužky cukety plněné masem
ngredience:
vejce 1 ks
provensálské koření 3 lžičky
tvrdý sýr 5 dkg
mleté maso 1/2 kg
sůl 2 lžičky
česnek 3 stroužky
drcený kmín 2 lžičky
bazalka 1 - 2 špetek
větší cuketa 1 ks
hladká mouka 100 g
pepř 1 lžička

Cuketu omyjeme a jen částečně oloupeme (střídavě tak, aby vznikly podélné pruhy).

Oddělíme kraje cukety - špičku se stopkou (1/4) a druhý konec (1/4) a zbývající větší část (2/4) nakrájíme na 2 - 3 cm silná kolečka.

Menším nožem vyřízneme měkkou vnitřní část, získáme cuketové kroužky.

Kroužky rozložíme na nízký plech vyložený pečicím papírem.

Oddělenou část cukety podélně rozkrojíme, zbavíme vnitřku a jemně nastrouháme.

Do mísy připravíme mleté maso a přidáme jemně nastrouhanou menší cuketu. Osolíme, opepříme, doplníme drcený kmín, prolisovaný česnek, provensálské koření a bazalku. Nakonec přidáme vejce a hladkou mouku. Všechny suroviny dobře promícháme. Podle potřeby (je-li směs hodně vláčná) přisypeme strouhanku nebo jemně nakrájíme tvrdší chléb.

Středy cuketových kroužků plníme masovou směsí, lžící uhladíme. Pro výraznější chuť a vůni na každý naplněný střed přidáme trochu provensálského koření. Je možné použít čerstvý tymián.

Plech vložíme do pečící trouby a zapékáme na horký vzduch při 160 °C asi 40 minut.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář