Piña Colada (piňa koláda)

5. září 2009 | 12.11 |
blog › 
Piña Colada (piňa koláda)

Sladké pokušení z karibských pláží s dominující ananasovo-kokosovou chutí, které ocení hlavně ženy. Ale zkrátka nepřijdou ani mužští milovníci sladkých long drinků, vždyť za jeho vznik prý vděčíme nejslavnějšímu pirátovi Portorika, který se jmenoval Roberto Corfesí. Není se čemu divit, že právě v Portoriku se Piña Colada stala "oficiálním" nápojem.
 

Ingredience 

  • 5 cl Havana Club Añejo Blanco rum
  • 2 cl kokosového sirupu
  • 2 cl smetany
  • 12 cl ananasové šťávy
  • čerstvý ananas
  • koktejlová třešeň
  • led

Pomůcky/ Nádobí 

  • šejkr
  • karibská sklenice
  • nůž a prkénko
  • odměrka
  • brčko
  • párátko

Do šejkru nasypte led a vlijte všechny tekuté ingredience. Vše důkladně protřepejte

Obsah včetně ledu vlijte do sklenice.

Seřízněte klínek čerstvého ananasu i se slupkou, připravte si koktejlovou třešeň, sepněte je párátkem a ozdobte sklenici. Ananas musíte naříznout.

Piña Coladu můžete připravovat i v mixeru a bez smetany, která v původní receptuře není.

další co je chutné a osvěžující:

Mojito (mochito)

Synonymum pro klasický kubánský koktejl, bez kterého si dnes nedokážeme léto ani představit. Sladkokyselá osvěžující chuť udělá dojem doslova na každého. Naučte se klasické mojito, ochucené mojito a nebo se pusťte do party verze maximojita. Tedy 8 porcí klasického mojita v jedné nádobě s dlouhými brčky.

Ingredience 

  • 6 cl Havana Club Añejo Blanco rum
  • sodovka
  • limeta
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • máta
  • drcený led

Pomůcky/ Nádobí 

  • tumbler (sklenice bez nožky, 3 dl)
  • mudler - barová palička
  • míchací lžička
  • nůž a prkénko
  • odměrka
  • brčko

Do tumbleru pokrájejte na kostky polovinu až celou limetu. Záleží na šťavnatosti plodu. Přidejte třtinový cukr a důkladně rozmačkejte mudlerem.

Přidejte hrst máty – zhruba lístky ze tří snítek a znovu zlehka promačkejte.

Sklenici zasypte drceným ledem.

Odměřte a přidejte rum. Dolijte sodovkou.

Vše důkladně promíchejte. Ozdobte snítkou máty a přidejte široké tzv. jumbo brčko nebo dvě brčka obyčejná.

Jestli se vám klasická mojito chuť omrzela, můžete si připravit ovocnou variantu a to tak, že na začátku k limetě a cukru přidáte trochu jahod, malin nebo borůvek. Dolít se dá také brusinkový nebo grepový džus. Chuť zvýrazníte střikem citronového nebo limetového sirupu Cordial.

do tretrice..

B-Celebration

Mladší z rodiny koktejlů z originální karlovarské Becherovky, který vznikl v roce 2007 k dvoustým narozeninám Becherovky. Proto má právě tento název. Je osvěžující, ale přijde k chuti nejen v horkých letních dnech. 

Popis postupu

Ingredience 

  • 3 cl becherovky
  • 1 cl jablečného likéru (zelené jablko)
  • zázvorová limonáda (Ginger Ale)
  • snítka čerstvé máty
  • několik kostek ledu
  • limeta

Pomůcky/ Nádobí 

  • tumbler (sklenice bez nožky 3 dl)
  • nůž
  • prkénko
  • odměrka
  • brčko
  • míchátko
  • otvírák

Vložte do sklenice několik kostek ledu.

Odměřte a na led postupně nalejte becherovku a jablečný likér.

Limetu nakrájejte na osminky. Jeden měsíček vymáčkněte do sklenice a vhoďte dovnitř.

Dolijte zázvorovou limonádu. Dozdobte snítkou máty. Nezapomeňte na brčko a míchátko.

Míchátkem vmáčkněte mátu do drinku a sami si jej promíchejte. Zlepšíte chuť i aroma.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.5 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář