Kapra vykucháme, očistíme a necháme ho vcelku.
Zevnitř kapra osolíme, opepříme a poté vymažeme hořčicí. Na hořčici klademe postupně anglickou slaninu, cibuli, šunkový salám a znovu cibuli, můžeme takto udělat několik vrstev. Nakonec přidáme tři až čtyři plátky másla a kapra zašijeme.
Kapra pikant pečeme asi hodinu na 180 °C a podléváme, aby se vytvořila šťáva.
Kapra pikant podáváme s brambory, zeleninovým salátem nebo hranolky.
| máslo | |
| kapr | 1 ks |
na potření:
|
|
| plnotučná hořčice | |
náplň:
|
|
| anglická slanina | 100 g |
| cibule | 2 ks |
| šunkový salám | 100 g |
podle potřeby:
|
|
| sůl | |
| mletý černý pepř |
| RE: Kapr pikant | davidhavel | 02. 10. 2009 - 07:28 |
| misteckonadlani | 02. 10. 2009 - 07:43 | |
| davidhavel | 16. 10. 2009 - 12:56 | |
| misteckonadlani | 20. 01. 2010 - 11:28 | |
| alexandra vosátková aš | 20. 01. 2010 - 11:22 |