Šlehačkový třešňový moučník

7. květen 2010 | 13.47 |
blog › 
Šlehačkový třešňový moučník

Šlehačkový třešňový moučník 



 

Ingredience

  • 1 sklenice/hrnek mouka polohrubá
  • 1 sklenice/hrnek mouka hladká
  • 1 sklenice/hrnek cukr krystal
  • 3 ks vejce
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 250 ml Rama Cremefine
  • 1 polévková lžíce kakao
  • 1 ks (balení) třešně

Postup

Vejce a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme smetanu, prosátou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Všechno dobře promícháme, polovinu vylijeme na tukem vymazaný plech, do druhé poloviny vmícháme kakao a vylijeme na světlé těsto. Těsto posypeme okapanými třešněmi. Pečeme při 180°C asi 20-22 minut. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář