Makovec bez vajec

13. březen 2010 | 18.32 |
blog › 
Makovec bez vajec

Holky, znám ještě jednu SUPER RYCHLOU buchtu, na kterou jsem úplně zapomněla, ale fakt stojí za provedení ;-) V poslední době jsem jí dělala dost málo - mák se prý do tří let nemá podávat, protože je těžký na zažívání. . Tak jsem to radši neriskovala, ale možná bych už se do něj mohla pustit, protože je to fakt výýýýýborná buchta!

Ingredience: 150 g máku, 150 g cukru, 300 g mouky, 1 PrDoPeč, asi 1/4 l mléka, citr. kůra nebo skořice

Mák kupujeme extra jemně mletý nebo 2x umeleme. Všechny ingredience smícháme a ochutíme citronem nebo skořicí (mimochodem, já do toho vždycky akorát stříknu trošku citrónku). Mléka dáme tolik, aby vzniklo hustší těsto, jako bychom ho do plechu chtěli namazat.
Plech vymastíme a vysypeme. Nandáme do něj těsto a pečeme ve středně teplé troubě. Makovec je krásně nadýchaný a kyprý, úplně se mi sbíhají sliny. Nakonec jej pocukrujeme moučkovým cukrem nebo pomažeme zavařeninou (já jen cukruji).

Dobrou chuť!

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář