sladkosti..

1. únor 2010 | 19.51 |
blog › 
sladkosti..

Zde jsou vyzkoušené a moc dobré recepty na různé moučníky,u většiny z nich nejsem autorem,ale jsou moje oblíbené.Pokud by někomu vadilo,že zde uveřejňuji jeho recept,napište mi a já recept vymažu,ale myslím že by to byla škoda,protože jsou výborné a mě dělá radost když se dílo daří i ostatním.                                                            

 


          Řezy s nugátou náplní           

                   5 vajec
            15dkg polohrubé mouky
            15dkg cukr krupice
                  4 šlehačky
                  3 ztužovače šlehačky
                2x bebe sušenky
                  1 lžíce inst. kávy
                    Nuttela

Piškot:
Bílky šleháme, potom přidáme cukr a šleháme pak přidáme pomalu žloutky a mouku. Upečeme ve vyšším plechu a ještě horké potřeme Nuttelou.
Krém:
3 šlehačky,2 lžíce cukr krupice,3 ztužovače,1 lžíce instanční kávy. Vše ušleháme a potřeme buchtu. Na krém poklademe bebe sušenky.


Nakonec ušleháme poslední šlehačku s vanilkovým cukrem a potřeme bebe sušenky. Posypeme grankem a dáme ztuhnout do lednice.



                                                                  

Pařížské kostky

           Těsto.....2 skleničky polohrubé mouky
                            1  sklenička cukru
                         1/2 skleničky oleje
                            1  sklenička vlažného mléka
                        2-3  lžíce kakaa
                            1  prášek do pečiva
                            3  celá vejce

Vše vyšleháme elektrickým šlehačem a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.


Pařížský krém
2 šlehačky na šlehání(30 a více%)
2 ledové kaštany
Na posypání: 1 čokoláda MARGOT

Den před pečením těchto řezů si svaříme(musí se vařit,né ohřát) na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den,vyšleháme elektrickým mixérem
(na nejvyšší stupeň) do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot.
 


                                                                                                                   


                             Kremeše

Je zapotřebí listové těsto Odkolek, kde je 10plátků
Každý plátek rozřízneme /polozmrzlý/ na podél a ještě na tři kousky, takže dostaneme z každýho plátku 6 malých obdélníčků.
Ty dáme na plech a upečeme.Při pečení se ty obdélníčky nafouknou, takže je hned po upečení rozdělíme každý na dva kusy.

Krém:2,5 dcl mléka
           1 sáček vanikového pudinku
           1 sáček vanikového cukru
           2,5 lžíce cukru krupice
           85-90g másla
           2 lžíce rumu

Uděláme klasicky pudink a necháme vychladnout Ušleháme máslo a po částech do něj přidáme vychladlý pudink. Tím promažeme jednotlivé kousky kremešů, nakonec pocukrujeme

              

  

         


           Nezkazitelná roláda za 8 minut

                                    5 velkých vajec
                                    12 dkg  moučkového cukru
                                    2 lžíce kakaa
                                    smetana na šlehání
                                    čokoládová poleva
Příprava:
Papír na pečení (na velký plech) důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Z bílků uděláme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem a opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na papír na plech a pečeme při 250 °C přesně 8 minut, ani o minutu víc!

Po 8 minutách vyndáme z trouby, papír s masou stáhneme z plechu a necháme vystydnout. (Na plechu nesmíme nechat, je horký a masa by se dopékala a pak by se lámala). Po zchladnutí potřeme ušlehanou smetanou, stočíme roládu a polijeme čokoládou.

Roláda je lehoučká, doporučuji dělat rovnou dvě.
Další tip: Vyplatí se péct po nějakém mase, kdy je trouba rozpálená a za 8 minutech je skutečně všechno hotovo.



                                                                                                                          Jablkový závin
                          30 dkg hladké mouky
                              10-20 dkg tuku
                        1 vejce nebo jen žloutek
                                  lžíce octa                                 špetka soli
                      vlažná voda (dle potřeby)
                                                                           pokrájená jablka
                                                                              cukr

                                                              skořice (ořechy, rozinky)
                                        strouhanka (nasaje šťávu z jablek, která pak nevytéká)


Zpracované suroviny(mouka,tuk,vajíčko,sůl,voda ocet) se musí nechat 2 hodiny doležet.Mezi tím připravíme jablka,posypeme cukrem,skořicí,rozinkami a ořechy.Těsto rozdělíme na 3 díly a naplníme ho upravenými jablky.Potřeme vajíčkem.Potom upečeme(půl hodiny při 180 stupních) do zlatova.



Babiččiny šátečky

55 dkg hrubé mouky
1/4 kg másla2 celá vejce
l/4 lžičky sole
z jednoho droždí kvásek
.

Všechno zpracujeme a hned můžeme dělat šátečky, které plníme tvarohovou náplní a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.





  Sachrův dort
6 vajec
160 g másla
160 g cukru170 g čokolády na vaření160 g hladké  mouky
vanilkový cukr
meruňková marmeláda
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Poleva: 120 g krupicového cukru, 100 g čokolády na vaření


Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy. 
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech lžících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako niť. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká
.


 Jahodové řezy se sněhem

5 vajec
150g pr. cukru
lžíce kakaa
150g hr. mouky
lesní nebo malé zahradní jahody
                                      sůl
                                     Sníh - 4 bílky, 100g pís. cukru, 1 vanil. cukr, 4 lžíce vody,

Ušleháme pevný sníh z 5ti bílků a špetky soli, metličkou zlehka zamícháme pr. cukr, žloutky a mouku smíchanou s kakaem. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a v mírné troubě upečeme. Vyndáme z trouby.
Bílky našleháme do tuhého sněhu. Vodu, pís. cukr a vanil. cukr svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu přiléváme horký sirup do sněhu.
Na upečený kakaový piškot nasypeme jahody, potřeme sněhem  a ve velmi mírné troubě dopečeme do světlehněda.
Necháme vystydnout. Aby se řezy dobře krájely, povrch moučníku poprášíme cukrem a před každým řezem namočíme nůž ve vodě. Nakrájíme větší čtverce.


Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář